Avveckla aktiebolag och börja som anställd

Trots att du kan allt om legosvetsning så gick det inte så bra med det egna företaget. Det kan ha berott på många olika saker. År 2017 så kunde man konstatera att fler företag går i konkurs. Oavsett om man har flera anställda eller jobbar ensam med legoarbete så är det givetvis inte roligt att inse att verksamheten inte håller. Dessutom så kan det kännas tungt att behöva ta jobb som anställd då man hade hoppats på att fortsatt driva sitt eget företag. Men med rätt inställning så behöver det inte bli så besvärligt att avveckla aktiebolag och sedan fortsätta jobba som anställd på ett annat företag. Man kan ju faktiskt dra en hel del nytta av de erfarenheter som man har från tiden som egen.

Avveckla aktiebolag på rätt sätt

Till att börja med så är det väldigt viktigt att man ser till att avveckla aktiebolag på rätt sätt. Om man inte gör det så kan det bli till problem längre fram. Det finns bestämda procedurer för hur man ska sköta en likvidation och det gäller att fylla i blanketter på rätt sätt och givetvis också att ha all information som krävs. Ett sätt att göra detta lite lättare är att få hjälp av en bolagsservice som specialiserar sig på att köpa företag och sedan likvidera. Man kan alltså sälja ab för att avveckla det!

Om detta sköts av ett professionellt företag som har lång erfarenhet av att likvidera bolag så kan man fokusera på annat. Då man slipper sitta med det administrativa för att avveckla så blir det lättare att se framåt och ta tag i att skaffa ett nytt jobb. Kanske kan man jobba vidare med svetsning eller med något som tillhör samma bransch och som känns som en rolig utmaning.

Få ett intressant jobb

Ett intressant jobb kan man absolut få då man har god erfarenhet av industriarbete. Att kunna svetsa manuellt eller med robot är något som man får nytta av på verkstäder där det jobbas med metallbearbetning. Kanske finns det en tidigare kund som har behov av en specialist som genast kan komma igång. Har man varit verksam i branschen och företaget lades ner på ett snyggt sätt så är kontakterna med andra företag förhoppningsvis goda och det kan ge intressanta jobb.

Möjlighet till utveckling och mer ansvar

Bara för att man inte lyckades hela vägen med det egna aktiebolaget så betyder det inte att man inte kan få jobba på ett mer självständigt sätt. Med en vanlig anställning så kan man också få en ledande roll och vara med och utveckla verksamheten. Då man slipper ta samma ansvar som man gjorde som egen så kan det kännas mycket lättare och roligare. Framtiden efter det att man valde att avveckla aktiebolag kan alltså bli mycket ljus och spännande.

9 feb 2018